Alhainen -1855-

TILALLISET

Me, Elisa ja Mikko, olemme kuudes sukupolvi Alhaisten tilalla. Opintojen parissa Helsingissä vietettyjen vuosien jälkeen päätimme muuttaa maalle, ja niin päädyimme Mikon kotitilalle Hämeeseen. Meistä perheen kasvattaminen täällä tuntui hyvältä ja oli ilo voida jatkaa tilaa. Aloittaessamme meille oli tärkeää löytää tasapaino maa- ja metsätalouden sekä luonnon ja riistanhoidon välille. Iloksemme meillä onkin nyt Wildlife Estate -tunnus, yksi harvoista Suomessa.

Muuton ja perheen perustamisen jälkeen Elisaa alkoi kiehtoa mehiläisten hoito ja hunajan terveysvaikutukset. Hän on hunajamme pääarkkitehti. Elisa suoritti Mustialassa ensin mehiläishoidon peruskurssin ja sen jälkeen opiskeli mehiläistarhauksen ammattilaiseksi.

PERHETILA

Mikko työskentelee Suomen Riistakeskuksessa ja on vastannut esimerkiksi Kotiseutukosteikko LIFE+ -hankkeesta. Näiden töiden parissa saatu kokemus on antanut Mikolle vahvan näkemyksen kosteikkojemme kunnostamiseen lintujen pesimis- ja levähdyspaikoiksi. Luonto- ja riistaystävällinen metsänhoito on meillä tärkeässä osassa luonnon monimuotoisuuden vaalimisessa, ja metsämme ovat FSC-sertifioituja.

Meillä on neljä pientä innokasta apulaista: Fanni, Alli, Eeva ja Ville. Myös Risto-paappa on tukenamme vahvalla kokemuksellaan. Mehiläisten lisäksi tilalla tepastelee kukkoja ja kanoja sekä laitumilla lehmiä ja kesälampaita. Kasvimaalta saadaan perunoita ja vihanneksia, lapsilla on puput.

Wildlife Estates –tila

Wildlife Estates Label –tilana olemme sitoutuneet luonnon monimuotoisuuden vaalimiseen. Suomessa ja Euroopassa vain rajallinen määrä tiloja on saanut tämän tarkasti säädellyn tunnuksen. Laajat, lajirunsaat kukkaniittymme ja laitumemme tarjoavat perhosille ja hyönteisille elintärkeää ravintoa ja siten edistävät koko ravintoketjun monimuotoisuutta. Kosteikkomme toimivat monen lintulajin pesimäpaikkana ja muuttomatkan levähtämisalueena. Tilallamme haapanat, taivaanvuohet, viklot ja harmaasorsat kasvattavat poikasiaan kurkien ja joutsenten seurassa. Kalasääksi pesii lähistöllä, merikotka käy kosteikoilla saalistamassa ja muuttoaikaan voit havaita monia muita mielenkiintoisia lajeja.
Oman tilamme ympäristöstä kerätty Wildlife Estates –hunaja on korkealaatuisin tuotteemme. Mehiläisemme keräävät tätä vastuullista, ainutlaatuista, aromirikasta hunajaa tilamme alueelta, ja pesiä on rajallinen määrä. Tämän vuoksi lähimetsistämme ja laajoilta kukkapientareilta luonnolliset arominsa ja herkän makumaailmansa saavaa erikoishunajaa on tarjolla rajoitettuja eriä.

Lue lisää Wildlife Estates-tiloista täältä.
Häme Highland Honey
Uurtaanharjuntie 144
14500 Iittala
Finland
[email protected]
+358 40 5938 700 Elisa (Finnish)
+358 40 5682 227 Mikko (English)
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram